Click here to edit subtitle

Nyheter


view:  full / summary

NM-gull OG NM-sølv i 250

Posted by NorCart on October 8, 2018 at 8:00 AM

Årets crosskart-sesong har vært en stor suksess for VR6-førerne Mats Brustad og Jon Arne Aass Weberg, som har kjørt seg inn til henholdsvis NM-gull og NM-sølv i den tøffe 250-klassen.


Det ble altså 2/2 mulige NM-medaljer for de to NorCart-førerne – etter helgens NM-finale på Grenland Motorsportsenter i Skien. Hit tok rekordmange førere turen, på banen som er svært rask og teknisk krevende. 


Før NM-finalen braket løs, ledet Mats NM-sammendraget med 10 poengs ledelse. Teamkompis Jon Arne lå som nummer to, men ingenting var avgjort før finalen var omme. Under helgens løp ble det mer dramatisk enn Mats hadde ventet. Motoren hans fungerte nemlig ikke på treningsomgangene, og det ble en hektisk sekundstrid med å finne ut av problemet før første omgang.


NM-PALLEN 250


Heldigvis ble problemet løst, og motoren gikk som den skulle. Og tempo ble det også rundt banen. Mats endte med tre 2. plasser i innledende omganger, mens Jon Arne sikret sjette startspor i A-finalen etter to 3. plasser og en 4.


Begge to får en god start, og Jon Arne kommer best ut, og ligger på 2. plass bak Martin Kongsli. Mats følger tett på som nummer fire bak  Adrian Austad, som virkelig kjører fort på hjemmebane. Etter fem intense finalerunder, og taktisk kjøring av alternativspor, klarer Mats å kjøre seg opp til 2. plass i A-finalen, mens Jon Arne ender på en flott 4. plass.


Det betyr at Mats Brustad blir NORGESMESTER 2018 i 250-klassen, med 14 poengs margin. Jon Arne sikrer også en imponerende sølvmedalje i NM-sammendraget. Vi gratulerer begge to med solid og imponerende kjøring gjennom hele sesongen.


– Det har vært en helt rå sesong. Endelig klarte jeg å nå det store målet, åtte år etter debuten som crosskartfører. Med unntak av den lille motorutfordringen på dette løpet, har absolutt alt fungert helt perfekt gjennom hele sesongen. Jeg har ikke hatt noe teknisk trøbbel, og karten er rett og slett en drøm å kjøre, smiler den nybakte Norgesmesteren.
Også Jon Arne har god grunn til å smile:


– Jeg er kjempefornøyd med resultatet og gleder meg til premieutdelingen som arrangeres av Norges Bilsportforbund i slutten av året. Jeg benytter anledningen til å takke mine sponsorer og ikke minst mamma og pappa for god støtte, sier sølvgutten, som bare er 15 år, og allerede har gjort seg godt bemerket bak rattet i sin NorCart VR6.


Vi gratulerer samtidig Martin Kongsli med bronsjemedalje, samt NM-gull til Sindre S. Trøyterud i 125, Nikolai Haldammen med gull i 650 og Finn Erik Løberg med gull i Xtreme!


Se også video fra alle finalene i NorCart TV:

https://www.youtube.com/channel/UC9BvDe-48PIE_CVOdRxFQvw/videos


NorCart kommer tilbake med mer.


Seier og pallplass i 4. NM-runde

Posted by NorCart on September 3, 2018 at 9:45 AM

NorCarts to førere i 250-klassen sikret både 1. og 3. plass i nest siste NM-runde.


1. september gikk fjerde NM-runde av stabelen hos NMK Bø i Telemark. I 250-klassen var stemningen spent da det kun er få poeng som skiller topp tre i NM-sammendraget. Noe mindre spennende blir det som regel heller ikke da banen på Bø er trang og teknisk krevende.
 

Etter tre kjørte omganger er det Jon Arne Aass Weberg som stiller i pole position med sin NorCart VR6 – etter imponerende kjøring med to heatseiere og en tredjeplass.


Ved siden av står Aron Jensen Marum og Mats Brustad. Etter sju intense finalerunder er det Mats som stikker av med en solid seier. Bakover i feltet følger Sebastian Høidalen og Jon Arne på en sterk tredjeplass.

Dermed øker Mats sammenlagt-ledelsen før siste NM-runde braker løs i Skien om en snau måned. Jon Arne klatrer opp på en annenplass sammenlagt etter at rivalen Martin Kongsli dessverre ble utelukket fra løpet.– Det har vært en krevende og morsom helg. Karten fungerer helt perfekt, vi har ikke rørt en eneste skrue underveis, forteller Mats.


Vi gratulerer med to av to mulige pallplasser for NorCart-førerne!


Se video fra A-finale på NorCart TV her:

https://www.youtube.com/watch?v=kUajtqHLnrc


Foto: Kjell Vidar Bergly

NM-ledelse etter tre runder

Posted by NorCart on August 6, 2018 at 12:50 PM

Årets crosskartsesong startet med et brak, med to pallplasseringer på Gardermoen. Andre NM-runde i Melhus ble også en knallsuksess med seier for Mats Brustad og sølv til Jon Arne Aass Weberg. Nå er tredje NM-runde i mål, også her ble det pallen i 250-klassen.


Foto: Kjell Vidar Bergly


Etter tre kjøre NM-runder leder Mats Brustad sammendraget med tre poeng foran ringreven Martin Kongsli. Norcart-fører Jon Arne Aass Weberg har også imponert stort i debuten, og ligger på en x. plass i sammendraget.Denne helgen gikk tredje NM-runde av stabelen, for første gang hos NMK Hamar. En trang og svært teknisk krevende bane. Etter tre inneldende omganger sikret Mats seg pole position i finalen med totalt 27 poeng, som inkluderer to heatseiere og en annenplass. Ved siden av står Martin Kongsli og Aron Jensen Marum.
Årets 250-debutat, Jon Arne, kjørte også sterkt i sin NorCart VR6, og sikret seg 4. spor i A-finalen. Etter seks spennende finalerunder endte det til slutt med NM-sølv for Mats Brustad, rett bak vinner Martin Kongsli. Jon Arne lå lenge an til en pallplass, men endte på en sterk 4. plass bak Aron Jensen Marum. Vi gratulerer begge to.


SE VIDEO AV A-FINALEN I 250-KLASSEN PÅ HAMAR HER

https://www.youtube.com/watch?v=qqLh5s8TWsI&feature=youtu.beHistoriens første NM-gull

I andre NM-runde på Melhus, helgen 6. - 7. juni, ble en aldri så liten historisk begivenhet for NorCarts to førere i 250-klassen. Ikke bare kjørte Mats til sitt første NM-gull, men teamkamarat Jon Arne sikret en meget imponerende sølvmedalje i samme løp.
– Det var utrolig moro. Jeg har lært mye på kort tid, og er kjempefornøyd med resultatene så langt i år, sier en strålende fornøyd Jon Arne.


– Årets sesong kunne nesten ikke startet bedre. Det er fantastisk moro når alt fungerer såpass godt. Endringene på VR6 merkes ute på banen, og det er moro at utviklingstimene gir resultater. Nå blir det ekstremt spennende i de to neste løpene, forteller Mats Brustad.


Neste NM-løp går av stabelen i BØ i Telemark, mens den store NM-finalen finner sted hos NMK Grenland, først i begynnelsen av oktober.


Foto: Kjell Vidar Bergly

Dobbelt på pallen i første NM-runde

Posted by NorCart on May 6, 2018 at 3:25 PM

Jon Arne Aass Weberg stod for den største overraskelsen i sesongåpningen på Gardermoen Motorpark i helgen, da han innledningsvis sikret 2 førsteplasser og 1 annenplass. Han endte til slutt på en super 3. plass i finalen. Gratulerer!

Jon Arne Aass Weberg imponerte stort i debuten i 250 klassen med sin NorCart VR6 på Gardermoen.


Det ble en pangåpning på sesongen for de to NorCart førerne Mats Brustad og Jon Arne Aass Weberg med henholdvis 2. og 3.plass i NM-premieren på Gardermoen Motorpark 5. mai. Jon Arne som kjørte i 125 klassen forrige sesong, satte seg umiddelbart i respekt hos de lange mer erfarne 250 førerne, og viste et imponerende nivå.


Noe mer oppskriftsmessing kjørte Mats Brustad inn til sølv og 2. plass i 250 klassen etter solid kjøring i de innledende rundene. I finalen ble Mats bare slått av evigunge Martin Kongsli.


– Sesongen kunne nesten ikke startet bedre enn dette. Nå gleder jeg meg allerede til neste løp som er NEZ på hjemmebane, forteller Mats og legger til at han er imponert over klubbkompisen.


– Ja! Jon Arne kjører sitt første løp i 250-klassen, og har virkelig imponert. Han blir helt klart en skummel konkurrent å regne med fremover, smiler Mats.Etter helgens bragd er Jon Arne naturligvis også svært fornøyd:


– Jeg var veldig spent før løpet ettersom det var mitt første i 250. Kjøringen gikk veldig bra i alle heatene, og jeg er kjempestolt over å få starte i første rekke med to av de mest erfarne i klassen. Etter litt analyse av inboard-filmen, må jeg si meg veldig fornøyd med plasseringen, sier 14-åringen, som går på NTG-U i Kongsvinger.


Mats Brustad kapret 2. plassen i første runde NM crosskart 2018 i sin NorCart VR6.


Vi får nok høre mer fra både Mats og Jon Arne videre utover i sesongen. Resultater alle klasser her.En stor takk til NMK Gardermoen for et effektivt og perfekt arrangement i det flotte vårværet!

Vi flytter

Posted by NorCart on February 3, 2018 at 9:30 AM

Vi har flyttet vår kontoradresse og lager fra Torsby til Charlottenberg i Sverige.


Norcart i Norge og Sverige er nå ett og samme foretak med adresse i Charlottenberg, Sverige.

NB! Foreløpig ingen åpen butikk.

For våre kunder betyr dette ingen endringer. Produksjon av Norcart VR5, VR6, MINI og reserevedeler foregår i Norge og Sverige som tidligere. Vi vil fortsette å levere komplette crosskarter, deler og utstyr.


Norcart er et svenskregistrert firma, og eies og drives av:

Asle Weberg, Daglig leder, tlf + 47 95083604

Ola Brustad, tlf +47 48328400

Per Brustad, tlf +47 48328500

Vi treffes på telefon helst på disse tider: Mandag - Fredag 18-22 eller Lørdag og Søndag 


Rss_feed