Click here to edit subtitle

Nyheter

Topp 4 i NEZ-finalen

Posted by NorCart on August 3, 2015 at 3:20 PM

Det ble knyttet stor spenning til helgen da nest siste NM-runde og NEZ-finalen ble kjørt hos KNA Solør på Finnskogbanen. Med godt over 100 startende ble det en hard kamp om medaljene.I 250-klassen stilte 22 førere fra fire ulike nasjoner til start hvor alle var på jakt etter viktige poeng. Årets sesong viser seg i tillegg og være svært jevn i toppen og for Mats Brustad var det svært viktig å komme til A-finale ettersom han før løpet lå blant de 3 beste i NM-sammendraget. Mats starter helgen på hjemmebane på best mulig vis med imponerende kjøring som resulterer i en klar heatseier foran blant annet Martin Jakobsson, Casper Larsen og Hampus Rådström.
I heat 2 starter Mats fra bakerste rekke med Aleksander Bjørnstad og Thomas Holmen foran seg. Med en litt uhelding inngang til alternativsporet, taper han en plassering og må takke seg til en 4. plass i heatet. Under det siste og avgjørende heatet, som ble kjørt på søndag, måtte Mats gi alt for å nå en A-finaleplass i den knallharde konkurransen. Med en god 3. plass i siste heat, samt heatseier og en 4. holdt det til direkte kvalifisering til A-finalen og 6. startspor.Med de 9 beste førerne til start var det duket for en meget spennende finale. Mats starter i midterste rekke med Bjørnstad, Holmen og Nore jr. foran seg - og får en knallstart. Han tar igjen startfeltet og er med i tet fra første sving. Med et godt tempo, velger Mats å ta en liten sjans ved å ta alterntivsporet i første runde. Med effektiv kjøring følger Mats finalen videre som nr 4 og kjører seg stadig nærmere topp 3. Det ble en actionfylt finale hvor de fire første fulgte hverandre tett. Mats finner ingen forbikjøringsmuligheter, men ender NEZ-finalen med en sterk 4. plass.


– Jeg er veldig fornøyd med 4. plass og oppkjøringen jeg gjorde i finalen. Med såpass mange dedikerte fra hele Norden er topp 4 en god prestasjon, selv om jeg gjerne skulle stått på pallen. Nå bygges det ekstra stor spenning til NM-finalen om fem uker, forteller Mats. 


Vi gratulerer samtidig Aleksander Bjørnstad med seier, Ola Nore på 2. og Casper B. Larsen på 3. plass.


Se video og hør en engasjert Gunnar "Speaker" Fridlund om seieren til Mats:

https://www.youtube.com/watch?v=Deii5jzfMoA&feature=youtu.be

You need Adobe Flash Player to view this content.
Categories: Crosskart