Click here to edit subtitle

Nyheter

Suksess for Andersson med NorCart

Posted by NorCart on January 31, 2016 at 2:55 PM

Vi gratulerer Oskar Andersson som vinner av den svenske Junior Cupen 2015 i crosskart!
Nylig var vi så heldige å få besøk av den regjerende mesteren i den svenske Junior Cupen i crosskart, Oskar Andersson fra Vimmerby MS. Med seg hadde han med seg teamsjef og pappa Anders Andersson. Vi tok en prat med Team Andersson Motorsport:

 

Oskar med teamsjef og pappa Anders Andersson i bakgrunnen.


Hva var det som fikk deg til å starte med crosskart?

Helt siden jeg var liten gutt synes jeg motorsport så spennende ut. Pappa tok meg med på den lokale gokart-banen. Senere gikk jeg på Mattias Anderssons gokart-skole i Linköping og kjørte i timevis i store perioder, sier 12 år gamle Oskar. Etter hvert fattet vi mer interesse for crosskart.

 

Hva var grunnen til dette?

Mer fart og spenning med crosskart, kommer det fra Oskar. Det viste seg også at miljøet i crosskart var veldig bra. I crosskart er det like gøy utenfor som på banen. Vi er som en stor familie som reiser rundt, og som hjelper hverandre med å få kartene klare til hvert eneste løp og hvor ”Fair Play” er mottoet.

 

Hva slags motor kjører du med i din NorCart VR5?

I 85 ccm klassen har vi hele tiden kjørt med KTM motor. Denne er enkel å tilpasse for crosskart. Siden veldig mange andre også kjører med KTM, er det enkelt å låne deler av hverandre. Vi kommer også til å benytte KTM når vi nå i 2016 skal opp i 125 klassen, sier pappa Anders.

 

Dere byttet fra IC R4 til NorCart VR5 foran sesongen 2015. Hva er erfaringen, og kan noe forbedres på VR5?

Ingenting å forbedre, smiler pappa Anders. VR5 er veldig holdbar og lettskrudd. Og så er den mye lettere på rattet enn IC R4, skyter Oskar inn.


Se Oskars seiersløp under NEZ-runden på Höljes her:

You need Adobe Flash Player to view this content.


 

Hvordan trener du for å bli en bedre crosskartfører?

Jeg trener mye fysisk. 3 ganger i uken trener jeg håndball. I tillegg blir det litt fotball og innebandy, men også litt bilkjøring på Playstation. Men foreløpig har jeg ikke ratt eller pedaler til min Playstation, sier Oskar og ser ønskende på sin pappa.

 

Hvordan er Crosskartmiljøet i Vimmerby?

I Vimmerby MS er det foreløpig bare jeg som kjører crosskart, men veldig mange kjører bilcross (folkrace). Dessverre holder ikke den lokale banen i Knugardalen spesielt høy standard. Så det hender at vi reiser 12 mil til Jönköping eller 17 mil til Skullaryd for å trene på en skikkelig bane.

 

Hva er den viktigste årsaken til at du klarte i vinne den Svenske Juniorcupen i 2015?

”Min nye NorCart VR5”, kommer det kontant fra Oskar. VR5 er mye letter å kontrollere og holde høyere fart med i kurvene enn hva tilfellet var med min tidligere IC R4 kart.

 

" Det er lett å kontrollere VR5 og holde stor fart i kurvene", sier Oskar. Her flankert ved VR5 med Öhlins TTX-DTS dempersystem som er utviklet av NorCart i samarbeid med Sellholm Tuning.


Dere har jo nå satt inn den nye KTM 125 motoren i VR5. Hva er forskjellen på å kjøre med 85ccm og 125ccm motor?

Det er lettere å kjøre med 125 motorer, fordi den gir mer kraft ut av kurvene. Det betyr at jeg kan styre med gassen, og bare finjustere litt med rattet. Selvsagt merker jeg raskere akselrasjon og større fart også, konkluderer Oskar.


I kommende 2016 sesongen skal dere opp i 125 ccm klassen og konkurrere med førere helt opp i 16-års alderen. Hva er din målsetting?

Vår målsetting er å komme til A-finale i alle SM og NEZ runder. Vi gleder oss spesielt til å kjøre på den raske og krevende banen i Skien, som likner mest på min favorittbane i Höljes!

 

Hva er din drøm innen motorsport?

Drømmen er å kunne leve av å kjøre rallycross slik som mitt største idol Petter Solberg! Det er selvsagt veldig stas å kunne slå av en prat med Petter som ofte er på crosskartløp sammen med sønnen Oliver som også kjører crosskart.

 

Dere har drevet med crosskart noen år nå. Hvordan ser dere for dere utviklingen i sporten?

Vi skulle gjerne sett en utvikling som nærmer seg rallycross. Siden antall deltakere stadig er økende, vil det bli mer rettferdig med tidskvalifisering og start på en rekke slik som i rallycross, avslutter pappa Anders Andersson.
Fakta om Oskar Andersson

Født: 15. august 2003

Klubb: Vimmerby MS, Sverige

Bosted: Hultsfred, Sverige

Crosskart: NorCart VR5

Favorittbane: Höljes

Favorittmat: Snitzel

Drømmebil: Porche 911 Turbo

Hobby: Crosskart, håndball, fotball og innebandy

Drøm: Bli profesjonell rallycrossfører

Idoler: Petter Solberg og Sebastian Loeb

 

Meritter Crosskart:

2012: Deltaker i 3 løp Crosscart MINI

2013: Nr. 6 i Biltema Cup 85ccm som 10-åring

2014: Nr. 3 Svensk Junior Cup 85 ccm

2015: Nr. 1 Svensk Junior Cup 85 ccm

 

Målsetting 2016 sesongen:

Komme til A-finale i alle SM og NEZ løp


Categories: Crosskart