Click here to edit subtitle

Nyheter

Topp 4 i tredje NM-runde

Posted by NorCart on June 30, 2016 at 4:05 AM

Årets 3. NM-runde har akkurat gått av stabelen hos NMK Bø i Telemark. Og med en svært teknisk krevende bane, ble det ekstra spennende å følge den knallharde 250-klassen som kanskje aldri har vært sterkere. 


Etter stang ut og teknisk trøbbel i de to første NM-rundene, satser Mats Brustad på et godt resultat etter fjorårets NM-medalje i samme klasse. Og med strålende sol kan ikke dagen starte særlig bedre.


I første omgang starter Mats i bakerste ledd, og drar en fin start. Men ettersom banen er såpass trang, blir  det vanskelig å foreta forbikjøringer. Mats kjører seg likevel opp i feltet og ender på en 4. plass.

Etter noen finjusteringer på karten, starter han andre omgang i første rekke. Starten er knallbra og Mats kjører svært fort på den teknisk krevende banen. Det sørger for ledelse fra start til mål - og en knepen heatseier foran NM-leder Alexander Lie og Capser B. Larsen.


You need Adobe Flash Player to view this content.I siste omgang fungerer starten nok en gang veldig bra, men en feilvurdering av alternativsporet, som er raskere på Bø, gjør at Mats faller fra teten. Likevel kjører han fort og drar i land en trygg 3. plass i heatet.


Dette resulterer i 4. beste startspor i A-finalen og rekke nummer to. Selskapet i årets 250-klasse er dessuten knallhardt med flere nye rutinerte førere som har tatt steget opp. Her finner vi blant annet Jacob Lyseng, Alexander Lie og Adrian Austad.

I finalen blir det svært tett i første sving, men heldigvis ungår 250-førerne krasj. De er lenge svært tett mellom de fire første førerne. Mats ligger på hjul til tredjemann og skaper en luke til plassene bak. Etter sju intense finalerunder ender Mats til slutt på en sterk 4. plass totalt i A-finalen. Vi gratulerer også Alexander Lie med seier, samt Adrian Austad og Ola Nore som følger pallen.
– Det var godt å kjøre et løp igjen, uten å bryte finalen. Jeg følte tempoet var inne allerede fra start og er fornøyd med en topp 4 plassering. Nå skal vi lade max mot neste NM-runde som kjøres hos NMK Grenland, forteller Mats. 


Her kan du se den spennende A-finalen:

You need Adobe Flash Player to view this content.


Vi takker også Kongsbil så mye for lån av varebil i helgens NM-runde, samt Skotterud Motorsenter for lån av henger.Categories: None