Click here to edit subtitle

Nyheter

A-finale og 3. plass paa sprinten for VR5 og Tom Brenna NM Orkla

Posted by NorCart on July 11, 2011 at 5:10 AM

3. NM runde i Orkla ble en stor opptur for NorCart hvor 4 førere av VR5 stilte til start. Tom Brenna kvalifiserte seg for første gang til A-finalen i 650 klassen, og tok en flott 3. plass på sprinten søndag. Aleksander Wiik kjørte bra, men han måtte bryte innledende løp på grunn av at kjedet hoppet av. Mats Brustad debuterte i 125 klassen med en pangastart i sitt aller første crosskart løp som han ledet halvveis inn i første runde! Casper B. Larsen i sin flotte VR5 kjørte imponerene og endte på 7. plass i 125 klassen, tross at han fremdeles sliter litt med å komme i gang på startplata.

 

Tom Brenna i sin rosa VR5 kvalifiserte seg til A-finalen i 650 klassen etter imponerende kjøringer i de innledene heat med h.h.v. 3. 2. og 3 plasseringer. Dette gav ham 7. beste startposisjon i A-finalen. Denne plassen holdt han helt inn til mål. Vi gratulerer med super innsats!

Tom Brenna i NorCart's prototype og utviklingskart VR5. Denne er noe overvektig sammenlignet med produksjonsmodellene. Motoren er en KTM690 (654 ccm) som ikke er særlig trimmet, bare optimalisert for crosskart med original KTM racing kamaksel, effekt eksosanlegg, sportsluftfilter og elektronisk "mapping" tilpasset dette oppsett. Altså ingen store inngrep i selve motoren, slik at kostnadene han holdes nede og med minimal sjanse for driftsproblemer. Motoren yter ca 70 HK på bakalselen, hvilket tilsvarer ca 80 HK rett fra motoren. Vi har kjørt med denne motoren siden høsten 2010, uten noen form for problemer. Karten benytter Öhlins VR5 Racing dempere foran og Öhlins VR5 TTX Super Racing dempere bak. Like viktig som potent motor er hjuloppheng og støtdempere, noe Tom viste ved å sette 3. beste tid bare 81 hundredeler bak vinneren Jonathan Walfridson på sprintløpet søndag.

 

Aleksander Wiik kom rett fra sykesengen hjemme etter 2 dager med feber, slik at oppladningen til løpet langt fra ble optimal. Likevel viste Aleksander sitt potensiale, med flott 3. plass i sitt andre heat bare slått av Lukas Walfridson og Tom Brenna. I første heat måtte Aleksander bryte på grunn av at kjedet hoppet av, og i tredje heat ble han disket for å ha kjørt for langt oppe på kurbsen. Alexsander tar dermed bare med seg 10 NM poeng i ligger nå på en 12. plass sammenlagt før de to siste NM rundene på Fluberg og Flisa.

 

Mats Brustad (16 år) som er sønnen til NorCarts Ola Brustad debuterte i crosskart sammenheng i 125 klassen på Orkla. Han fikk en pangstart i sitt livs første crosskartløp, og ledet lenge første del av den første runden. Nybegynnernerver og lite treningsgrunnlag førte nok til et par førerfeil som førte ham nedover i feltet etterhvert, men Mats fullførte løpet med stor stil! Tidligere har Mats kjørt cross ATV, men synes nå at crosskart er langt mer spennende og ikke mist en sikrere sport. Selvsagt spiller det en rolle for Mats interesse for crosskart at far og onkel er sterkt engasjert i sporten gjennom sitt virke i NorCart Motorcenter AS. Mats sin VR5 har en standard utrimmet KTM 125 SX 2005 modell med 5 trinns gearkasse. Det så likevel ikke ut til å være til hinder for å følge de selv de aller raskeste kartene når han fikk flyt i kjøringen!. Mats imponerte med en flott 3. plass i innledende heat, og endte til slutt på en 3. plass i B-finalen. Flott innsats Mats! Se Mats sitt debyløp her:

You need Adobe Flash Player to view this content.

 

 

Casper B. Larsen i sin VR5 kjørte også meget bra, men sliter med å komme raskt ut fra startplata. Med når Casper først kommer i gang, tar han ofte igjen mange av konkurentene. Etter en 2. plass og to 3. plasser i de innledende heats, fikk han 7 beste startposisjon i A-finalen. Men igjen fikk Casper en dårlig start, og endte til slutt på en 8. plass. Casper sin VR5 har en Suzuki 125 motor som går som et skudd. Det skal bli spennende å følge Caper videre fremover når startene fungerer som de skal!

 

Casper B. Larsen klar til start i sin VR5 med startnummer 182.

 

Mest av alt overrasket Jonas Dalseth Jacobsen i 650 klassen. Den unge føreren fra Harstad som kjører sin første sesong med crosskart 650 klinte til i A-finalen med en frekk forbikjøring av Jonathan Walfridson i siste sving før målpassering. Dette gav ham seieren som overrasket de aller fleste! Tross sin unge alder vant Jonas Bilcross Jr. Challenge allerede i 2009. Det er tydelig at denne gutten også har et stort talent for crosskart, og det blir spennende å se hvor langt Jonas kan nå i NM sammenlagt hvor han etter helgens løp kjørte seg opp til en 2. plass med 68 poeng, 17 poeng bak ledende Lukas Walfridson før de to siste NM rundende.

 

Ellers er det imponerende at KNA Solør Motorsport stilte med hele 9 førere. Marius Vardeberg var i en klasse for seg i 125 klassen med 3 heatseire og 1. plass totalt, samt klar seier i sprintcupen søndag! Storebror Simen Vardeberg i 650 klassen kjørte inn til sterk 6. plass i NM, og  2. plass i Sprintcupen! Flott innsats også av brødrene Nygård, med bl.a. heatseier til Mats Nygård i125 klassen (6. plass NM). Martin Nygård klarte også en heatseier, og endte til slutt på pallen med sin 3. plass i 250 klassen. Ole Christian Veiby overtok nå ledelsen sammenlagt i 125 klassen etter 3 løp, bare 1 poeng foran Oscar Solberg med Marius Vardeberg hakk i hel bare 1 poeng etter Oscar igjen. Her er det tett i toppen! 

 

Vi takker arrangøren NMK Orkla for et vel blåst arrangement, og gleder oss til de to siste NM rundene på Fluberg og Solør!!

Categories: None