Click here to edit subtitle

Nyheter

Dobbeltseier for NorCart VR5 i forste heat i 125 klassen paa Ostmark!

Posted by NorCart on August 9, 2011 at 10:20 PM

Casper B. Larsen og Mats Brustad sørget for en historisk dobbeltseier til NorCart VR5 i første heat i 125 klassen i tidenes største crosskart konkurranse på Østmark i Sverige. Hele 89 deltakere stilte til start, hvorav utrolige 29 deltakere i 125 klassen, noe som er rekord i antall deltakere noensinne!

  

Danske Casper B. Larsen i sin NorCart VR5 imponerte stort med to 1. plasser og en 3. plass i de innledende løpene. Dette ga Casper tredje beste startposisjon i A-finalen. I A-finalen ble dessverre Casper påkjørt av sin landsmann Søren Ricken i første sving etter starten. Dette sammenstøtet var så kraftig at bakakselen til Casper brakk tvers av, og han måtte følgelig bryte slik at han endte opp som nummer 9 totalt.

Nybegynneren Mats Brustad stod likevel kanskje for de mest overraskende prestasjonene hvor han var raskest i samtlige starter. Dette med en utrimmet KTM125SX motor, men med en nybygget VR5 som vi med stor tilfredshet kunne konstantere ved teknisk kontroll var blant de aller letteste i sin klasse. Med supre Öhlins VR5 Racing støtdempere så det ut som om Mats skjøt ut fra startplaten som få andre klarte å henge med på. Mats tok to 2. plasser og en 3. plass i de innledende løpene som ga ham 3. beste startposisjon i B-finalen. I B-finalen fikk Mats igjen en pangstart. Bare liten rutine medførte at han ikke klarte å avansere til A-finalen, men endte likevel til slutt opp på en fantastisk 10. plass totalt i sitt livs andre crosskart konkurranse! Med en god del mer trening med sin mentor Tom Brenna tror vi snart vi vil se Mats i en A-finale! 

 

Se Casper B. Larsen og Mats Brustad sikrer dobbeltseier til VR5.          Se Mats Brustad i B-finalen her. Legg merke til starten!

 

You need Adobe Flash Player to view this content.

          

You need Adobe Flash Player to view this content.

125 klassen ble vunnet av suverene Oscar Solberg som for øvrig kjører med Öhlins VR5 Racing støtdempere levert av NorCart Motorcenter. Oscar vant alle 3 innledende heat, og det var derfor ekstra fortjent at han stakk av med mesterskapseieren. På de neste plassene kom Carl Henrik Lyche (2) og svenske Markus Andersson (3). Deretter fulgte Marius Vardeberg (4) og Ole Christian Veiby (5), begge fra Kongsvinger.

I 85 klassen vant en annen Solberg, nemlig Oliver. I en meget spennende A-finale ledet Oliver fra start til mål, men han ble meget hardt presset av Nikolai Haldammen helt til målpassering. Fantasisk godt kjørt gutter! På 3. plass kom svenske Liam Andersson, tett fulgt av Vegard Svendby, Lucas Waaler og Philip N. Bakken, alle fra Kongsvinger traktene! Veldig hyggelig å se at det gror godt i vårt distrikt med svært unge førere!

Categories: Crosskart