Click here to edit subtitle

Nyheter

NM-gull OG NM-sølv i 250

Posted by NorCart on October 8, 2018 at 8:00 AM

Årets crosskart-sesong har vært en stor suksess for VR6-førerne Mats Brustad og Jon Arne Aass Weberg, som har kjørt seg inn til henholdsvis NM-gull og NM-sølv i den tøffe 250-klassen.


Det ble altså 2/2 mulige NM-medaljer for de to NorCart-førerne – etter helgens NM-finale på Grenland Motorsportsenter i Skien. Hit tok rekordmange førere turen, på banen som er svært rask og teknisk krevende. 


Før NM-finalen braket løs, ledet Mats NM-sammendraget med 10 poengs ledelse. Teamkompis Jon Arne lå som nummer to, men ingenting var avgjort før finalen var omme. Under helgens løp ble det mer dramatisk enn Mats hadde ventet. Motoren hans fungerte nemlig ikke på treningsomgangene, og det ble en hektisk sekundstrid med å finne ut av problemet før første omgang.


NM-PALLEN 250


Heldigvis ble problemet løst, og motoren gikk som den skulle. Og tempo ble det også rundt banen. Mats endte med tre 2. plasser i innledende omganger, mens Jon Arne sikret sjette startspor i A-finalen etter to 3. plasser og en 4.


Begge to får en god start, og Jon Arne kommer best ut, og ligger på 2. plass bak Martin Kongsli. Mats følger tett på som nummer fire bak  Adrian Austad, som virkelig kjører fort på hjemmebane. Etter fem intense finalerunder, og taktisk kjøring av alternativspor, klarer Mats å kjøre seg opp til 2. plass i A-finalen, mens Jon Arne ender på en flott 4. plass.


Det betyr at Mats Brustad blir NORGESMESTER 2018 i 250-klassen, med 14 poengs margin. Jon Arne sikrer også en imponerende sølvmedalje i NM-sammendraget. Vi gratulerer begge to med solid og imponerende kjøring gjennom hele sesongen.


– Det har vært en helt rå sesong. Endelig klarte jeg å nå det store målet, åtte år etter debuten som crosskartfører. Med unntak av den lille motorutfordringen på dette løpet, har absolutt alt fungert helt perfekt gjennom hele sesongen. Jeg har ikke hatt noe teknisk trøbbel, og karten er rett og slett en drøm å kjøre, smiler den nybakte Norgesmesteren.
Også Jon Arne har god grunn til å smile:


– Jeg er kjempefornøyd med resultatet og gleder meg til premieutdelingen som arrangeres av Norges Bilsportforbund i slutten av året. Jeg benytter anledningen til å takke mine sponsorer og ikke minst mamma og pappa for god støtte, sier sølvgutten, som bare er 15 år, og allerede har gjort seg godt bemerket bak rattet i sin NorCart VR6.


Vi gratulerer samtidig Martin Kongsli med bronsjemedalje, samt NM-gull til Sindre S. Trøyterud i 125, Nikolai Haldammen med gull i 650 og Finn Erik Løberg med gull i Xtreme!


Se også video fra alle finalene i NorCart TV:

https://www.youtube.com/channel/UC9BvDe-48PIE_CVOdRxFQvw/videos


NorCart kommer tilbake med mer.


Categories: None