Click here to edit subtitle

Nyheter

NM-medalje i 2015!

Posted by NorCart on September 7, 2015 at 4:30 PM

Vi gratulerer Mats Brustad stort med bronsje i NM-sammendraget etter en særdeles spennende NM-finale kjørt på Bjorli Motorsenter i helgen.


2015-sesongen startet med et brak for Mats som innkasserte pallplassering i både første og andre NM-runde. Mange har også påpekt nivået på årets 250-klasse som meget høyt med mange rutinerte førere i toppsjiktet. Før NM-finalen braket løs på Bjorli var allerede norgesmesteren, Aleksander Bjørnstad så godt som avgjort, men medaljene bak var det fortsatt full strid om. Blant de fire beste førerne etter Bjørnstad, skillte det kun tre poeng- og Mats var dermed avhengig av å slå to av de fire beste for å klare en medalje i NM-sammendraget.
Med andre ord var det duket for en uvanelig spennende medaljekamp i den knallharde klassen.

– De foregående NM-løpene har gått veldig bra og jeg visste at tempoet var til stede før finalen. I tillegg har karten fungert 110% hele sesongen, og jeg har vært godt fornøyd med de jevne resultatene som har gjort medaljestriden til et faktum. Under helgens finale lå derfor alt fokus på å fullføre arbeidsoppgavene og kvalifisere meg til a-finale.

Og det skulle vise seg å bli vannvittig spennende når det hele skulle avgjøres på en svært krevende bane ingen hadde testet før. I de innledende omgangene gjorde varierte baneforhold det ekstra spennende, men Mats klarte med nokså liten margin å kvalifisere seg til den store finalen.Pallen i 250-klassen 2015


Fra 9. startspor var dermed alt klart for den avgjørende finalen. En superspent gjeng var klar for å gi alt, men Mats tilføyde ytterligere spenning da han sto for første og siste tyvstart. Ved omstart var det ikke rom for å gli en eneste millimeter. Mats får en god start og opparbeider seg raskt feltet. Rett foran han ligger både Ola Nore, Thomas Holmen og Casper B. Larsen, men i tredje sving oppnås det finaledrama da Nore og Holmen hekter i hverandre under kampens hete. Mats smetter dermed kontrollert forbi duoen, mens Holmen blir stående og Nore kjører videre. Nå vet samtidig Mats at han er et steg nærmere en NM-medalje. Det ble nå knyttet stor spenning til Mats og Ola Nore som knivet om den avgjørende plasseringen - og samtidig kjørte seg nærmere tet. 


Med mye is i magen, holdt Mats roen og vant duellen mot Nore. Det betydde at årets store mål var i boks: En NM-medalje og 3. plass i sammendraget. Vi gratulerer Mats med en fantastisk god sesong i en av tidens mest spennende medaljekamper i 250-klassen.


NorCart Racing gratulerer samtidig Aleksander Bjørnstad med gull og Casper B. Larsen med sølv. 


Med flere pallplasseringer i NM, SM og NEZ har NorCart VR5 utviklet seg til å bli en meget konkurransedyktig kart. Les mer om nyeste modell her.

Categories: None