Click here to edit subtitle

Nyheter

Topp 10 i tidenes største crosskart-løp!

Posted by NorCart on May 15, 2017 at 12:55 PM

Det ble en spenstig start på årets crosskart-sesong med rekordmange deltakere under NEZ-runden på legendariske Höljes. Over 230 førere stilte til start, noe som sørger for at helgens begivenhet er historiens største crosskart-løp, så langt.Foto: Simen Næss Hagen/Parcferme.noI 250-klassen stilte over 30 førere til start, og nivået er som de siste par årene - svært høyt. Mats Brustad entret Höljes med noen få endringer på karten. I første omgang kjørte han til en sterk 2. plass fra bakerste rekke, kun slått av Ole Henry Steinsholt, som også imponerte stort på banen i helgen. I andre omgang klinker Mats til med nok en 2. plass fra midterste rekke.


Siste omgang ender med en 3. plass, noe som resulterer i B-finale, med startposisjon fra fremste rekke. Mats får en kjempestart i finalen og ligger som nummer to bak Robin Kareliusson. Denne posisjonen beholder han helt til siste runde, hvor det hele skal avgjøres i alternativsporet.


- Jeg var så absolutt innstilt på å beholde 2. plassen, for å sikre en plass i A-finalen. Men en liten feilberegning gjorde at 2. plassen glapp med bare noen centimeter i utgangen av jokeren. Veldig skuffende der og da, men sett i ettertid er jeg godt fornøyd med kjøringen - og ser frem til første NM-runde om kun tre uker, forteller Mats.


Det ble til slutt altså en 10. plass totalt under helgens NEZ-runde på Höljes. Vi gratulerer samtidig Jacob Lyseng, Ole Henry Steinsholt og Nikolai Haldammen med hhv første, andre og tredje plass i A-finalen. Her ble det nemlig mye action, etter flere rullinger og svartfalgg.


Mer informasjon og video kommer.

 

Categories: None