Click here to edit subtitle

Om crosskart

Crosskart er en litt ”forvokst go-kart” med fjæring og veltebur der føreren sitter trygt og fastspent i sikkerhetsseler. Det blir som en form for mini-rallycross. Det blir kjørt i 6 forskjellige klasser:


  1. Mini: 270ccm firetakt med slureclutch.
  2. 85 ccm 2-takt.
  3. 125ccm 2-takt.
  4. 250ccm 2-takt.
  5. 650ccm 4-takt.
  6. Veteran (fra 40 år)


Det blir kjørt på bilcross og rallycrossbaner der banedekke er en blanding av grus og asfalt. På de fleste baner er det asfalt på startplaten og i de fleste svinger. Banenes lengde varierer fra 600 – 1200 meter.

Hver kjører skal gjennom 3 innledende heat der hovedmålet er å kapre flest mulig poeng for en god posisjon i finalen. Det startes fra stillestående posisjon på grønt lys. I innledende heat starter inntil 6 biler fordelt på 3 rekker, og førstemann i mål har kapret flest poeng. Alle står i løpet av 3 omganger plassert en gang i hver rekke. I finalen starter inntil 9 karter fordelt på 3 rekker, og den som kommer først i mål har vunnet løpet.


Crosskart er en sport for de som liker fart og spenning kombinert med høy sikkerhet og at du kan hevde deg i toppen med lave kostnader. Reglementet er utformet slik at karten skal være enkel og robust uten kostbare detaljer. På motorsiden er kun 1-sylindrede motorsykkelmotorer tillatt. Trimming er fritt innenfor kubikkgrensen i de tre største klassene, og brems er kun på bakhjulene, så fremt som i 650-klassen. De fleste kjører med motocross motorer. Disse motorene har originalt en nesten optimal effekt og erfaringene tilsier at det er minimalt og hente på kostbar trimming.

En annen fordel med crosskart er at den tar liten plass i garasjen, er lett å frakte med seg og er enkel og oversiktlig å skru på når du tar av karosseriet med et håndgrep. Når du først har prøvekjørt en crosskart kan vi garantere at du blir bitt av basillen. Med en akselerasjon fra 0-100 på ca 3 sek, hurtig svingeegenskaper og det at du sitter nesten på bakken, får du en fartsfølelse som er helt spesiell, og særlig når du i tillegg ligger i tette fighter med konkurrenter. På en normal bane er det knapt noen rallycrossbil som holder følge og selv på de raskeste banene har crosskarten omtrent samme rundetider som en rallycrossbil med 400-500 hester. Solid rammekonstruksjon kombinert med lav vekt gjør at skader og kostnader på karten ved velt og sammenstøt blir minimale. For førerne er sikkerheten meget høy og skadestatistikken er omtrent lik null. Crosskart er med andre ord en motorsport der du kan hevde deg i toppen uten at det skal stå på lommeboka.

Miljøet rundt sporten er viktig og vi kan skryte av at det hos oss er meget bra. De fleste møter opp i depotet kvelden i forveien med telt, campingvogner, bobiler og busser. Mange samles rundt grilling og crosskartprat, og hjelper hverandre gjerne med tips og skruing. Sporten er meget familievennlig og mange har med seg familien rundt på løp, så her er det miljø for kone og barn også. På banen er vi ”fiender”, men i depotet en samlet gjeng. Det er veldig sosialt miljø i crosskart. Det blir ofte grilling og sosialt i depoet etter og mellom løp.

Bilder

NorCart-TV

2378 views
Ønsker du å begyne med crosskart? Kontakt oss for mer informasjon, eller les mer om NorCart VR5 her.
Takk for din forespørsel! Vi tar kontakt så fort som mulig.
Oops. An error occurred.
Click here to try again.